Ekokampanj under Ekorundan

Ekorundan som sker under första helgen i september är helgen då ett 20-tal ekobönder öppnar upp sina gårdar för allmänheten. Här kan vi lyssna på när ekobonden berättar om ekologisk odling och djurhållning. Följa med på gårdsvandring, hälsa på djuren och handla ekologisk mat direkt från skånska vardagshjältar.

Under årets Ekorunda fanns vi på plats hos Ebba-Maria på Mossagården under söndagen den 6 september. Här ställde vi fram en liten utställning med ekologisk frukt, kaffe och fikabröd. Tillsammans med de många besökarna hade vi härliga samtal om eko och bjöd på frukt ur vår giftfria fruktkorg. Vi berättade om vikten av att välja ekologiskt kaffe och hur spannmålsproduktionen påverkar alltifrån hormoner till insekter. Besökarna fick tips om våra aktiviteter och att alla barnfamiljer som är nyfikna på naturen kan vara med på Natursnoksaktiviteter runt om i våra kretsar.

På gården kunde besökarna också hälsa på djuren, cykla sig en smoothie, ta en fika i trädgården, botanisera i de härliga gårdsbutikerna samt skörda sina egna grönsaker.

IMG_4522

IMG_4525

Stort tack till Ebba-Maria för att vi fick vara med under Ekorundan!

Boka redan nu in ett besök till nästa års Ekorunda och ta chansen att komma ut på landet!