Höstlov i Sjöbo Ora

Lördagen den 31 oktober träffades Natursnokarna i Sjöbo Ora. Det blev efter en stund en härligt varm och solig höstmorgon och ca 30 barn och vuxna samlades för att lära sig mer om hösten, träd och löv.

Vi började med att göra upp en eld och lära oss vad vi ska tänka på då. Vad behövs egentligen för att göra en eld? Barnen hjälpte till med stor entusiasm och snart sprakade en härlig eld.

IMG_0299

IMG_0300

Under tiden som elden brann snokade vi löv. Vilka träd finns i Oran och varför tappar vissa sina löv på hösten? Barnen fick i uppdrag att hitta löv, frön och hänge från träden runt om vår lilla plats. Vi pysslade också lövdjur och andra härliga skapelser med hjälp av lite lim, löv, kastanjer och grenar.

 

IMG_0306

IMG_0301

Några barn och vuxna förberede fikan och några andra var med i trädleken. Vi bildade med våra kroppar ett träd och pratade om vad som egentligen finns i, under och på ett träd. Vad gör de olika delarna och varför? När vi lekt färdigt var också fikan färdig och alla fick mumsa på varma äpplen med smak av apelsin och nyponsoppa.

Stort tack till alla som kom, hoppas vi ses igen! Hälsar Natursnokarna Björn och Cornelia