”Hela Sjöbo i naturen!”

Söndagen sen 7 juni var Natursnokarna i Färs inbjudna att vara med på Friluftsfrämjandet i Sjöbos arrangemang ”Hela Sjöbo i naturen”.  Vi höll till i Sjöbo Oras skidbacke och hade där en härlig snokdag i strålande väder.

Vi bidrog med fyra stycken stationer med djurtema som utmanade alla barn och vuxna att testa sin falksyn, gissa bajset, vara starka som myror och listiga som rävar.

IMG_3620Här pratar Björn med några entusiastiska Natursnokar om de fyra bajsen. Vilket djur är det som bajsat vilket bajs och går det att se vad räven ätit till middag?

IMG_3640

IMG_3632Barnen var superlistiga som rävar och kunde känna vad som gömde sig i flaskorna bara genom att använda ett sinne, luktsinnet. De vuxna var inte fullt så listiga som barnen!

IMG_3622Alla var starka nog att dra våra säckar med sten. Men hur mycket skulle säckarna väga om vi skulle vara lika starka som myrorna som kan bära upp till 50 gånger sin egen vikt? Alla höll med om att de små myrorna är väldigt starka!

IMG_3637

IMG_3638Åtta små sorkar hade vi gömt i det höga gräset, en falk kan se dem på 20 meters höjd.  Alla fick testa sin egen falksyn och leta efter våra sorkar!

Tack till Friluftsfrämjandet i Sjöbo för att vi fick komma till er och och snoka!